Ahogy a nevéből is kitűnik, ez a recept nem is "nagymamás", nem is reform, egszerűen csak finom :) És hogy miért készítettem most el?
A kislányomnak nemrég unokatesója született. Na nem az első, mert az új jövevénnyel együtt hatan vannak összesen, de így már nem Amira a legfiatalabb. Babanézőbe ezt a sütit találtam ki a csudajó babás ajándékok mellé. Mondjuk nem volt nehéz dolgom, mert emlékszem, hogy egyszer sógoroméknak nagyon ízlett ez nálunk.
Még tavaly előtt találtam ezt a sütit egy receptes oldalon, ahol több variációban szerepel. Gondolom, már senkit nem lep meg, hogy én összevetettem őket és gyúrtam egy nyolcvannyolcadik verziót :)
Hozzávalók:
Tészta:
7 tojásfehérje
15 dkg gyümölcscukor
10 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
fél csomag sütőpor
Krém:
7 tojássárgája
16 dkg nádcukor
1 cs. vaníliáscukor
1 cs. vaníliás pudingpor
3 ek liszt
0,5 l tej
10 dkg étcsoki
Ezenkívül:
kb. fél üveg mogyorókrém (Nutella)
rumos (vagy rumaromás) tejbe áztatott babapiskóta
A tésztához a tojásfehérjét először önmagában, majd a cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan, kanállal beleforgatjuk az összekevert száraz alapanyagokat. Kb. 25x35 cm tepsibe simítjuk és 160 C fokon sütjük.
Amikor a tészta kisült, még melegen megkenjük a tetejét a nutellával.
A krémhez a csoki kivételével csomómentesen elkeverjük a hozzávalókat egy lábosban és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor elkészült, még melegen kétfelé osztjuk és az egyik adagba belekeverjük a felolvasztott csokit.
Ha kihűlt a krém, elkezdjük összeállítani a sütit. A nutellás tésztára kenjünk a sárga krémet. Erre jön a beáztatott babapiskóta, majd a tetejére a csokis krém. Hűtőben hagyjuk kicsit összeérni.