HTML

Sütifalva

Imádok sütni, de még sok tanulnivalóm akad. Így aztán igyekszem mindenféle régi és új receptet kipróbálni és tökéletesíteni. Gyerekkoromban az alapokat és a sütés örömét Nagymamámtól sajátítottam el, ezért amellett, hogy egészséges reform receptekkel és újdonságokkal próbálkozom, sütök régi, hagyományos dolgokat is, itt-ott kicsit megvariálva.

Friss topikok

  • Holdtündér16: @Andrass9: nagyon szívesen :) (2014.06.15. 13:48) Meggyes krémes - Hófehérke kedvence
  • Holdtündér16: @retard: Zabpehelyliszttel én fele-fele arányban szoktam, szerintem az a tuti :) Egyébként nyugodt... (2013.02.08. 14:23) Csokis keksz

Linkblog

Kinder Bueno szelet

2010.10.01. 08:02 Holdtündér16

Ahogy a nevéből is kitűnik, ez a recept nem is "nagymamás", nem is reform, egszerűen csak finom :) És hogy miért készítettem most el?
A kislányomnak nemrég unokatesója született. Na nem az első, mert az új jövevénnyel együtt hatan vannak összesen, de így már nem Amira a legfiatalabb. Babanézőbe ezt a sütit találtam ki a csudajó babás ajándékok mellé. Mondjuk nem volt nehéz dolgom, mert emlékszem, hogy egyszer sógoroméknak nagyon ízlett ez nálunk.
Még tavaly előtt találtam ezt a sütit egy receptes oldalon, ahol több variációban szerepel. Gondolom, már senkit nem lep meg, hogy én összevetettem őket és gyúrtam egy nyolcvannyolcadik verziót :)

Hozzávalók:

Tészta:
7 tojásfehérje
15 dkg gyümölcscukor
10 dkg finomliszt
10 dkg darált dió
fél csomag sütőpor

Krém:
7 tojássárgája
16 dkg nádcukor
1 cs. vaníliáscukor
1 cs. vaníliás pudingpor
3 ek liszt
0,5 l tej
10 dkg étcsoki

Ezenkívül:
kb. fél üveg mogyorókrém (Nutella)
rumos (vagy rumaromás) tejbe áztatott babapiskóta

A tésztához a tojásfehérjét először önmagában, majd a cukorral kemény habbá verjük. Ezután óvatosan, kanállal beleforgatjuk az összekevert száraz alapanyagokat. Kb. 25x35 cm tepsibe simítjuk és 160 C fokon sütjük.
Amikor a tészta kisült, még melegen megkenjük a tetejét a nutellával.

A krémhez a csoki kivételével csomómentesen elkeverjük a hozzávalókat egy lábosban és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor elkészült, még melegen kétfelé osztjuk és az egyik adagba belekeverjük a felolvasztott csokit.

Ha kihűlt a krém, elkezdjük összeállítani a sütit. A nutellás tésztára kenjünk a sárga krémet. Erre jön a beáztatott babapiskóta, majd a tetejére a csokis krém. Hűtőben hagyjuk kicsit összeérni.
 



 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutifalva.blog.hu/api/trackback/id/tr852336288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása