HTML

Sütifalva

Imádok sütni, de még sok tanulnivalóm akad. Így aztán igyekszem mindenféle régi és új receptet kipróbálni és tökéletesíteni. Gyerekkoromban az alapokat és a sütés örömét Nagymamámtól sajátítottam el, ezért amellett, hogy egészséges reform receptekkel és újdonságokkal próbálkozom, sütök régi, hagyományos dolgokat is, itt-ott kicsit megvariálva.

Friss topikok

  • Holdtündér16: @Andrass9: nagyon szívesen :) (2014.06.15. 13:48) Meggyes krémes - Hófehérke kedvence
  • Holdtündér16: @retard: Zabpehelyliszttel én fele-fele arányban szoktam, szerintem az a tuti :) Egyébként nyugodt... (2013.02.08. 14:23) Csokis keksz

Linkblog

Kókuszos Túró Rudi

2010.10.31. 08:12 Holdtündér16

A múltkor férjem vett a boltban ilyet, a pöttyös fajtából és nagyon bejött a túró és a kókusz egyvelege, bár nekem túl cukros volt és a tejcsoki bevonata sem tetszik rajta. Egyből vettem is fél kg túrót, hogy ebből én kihozok valamit otthon. Legalább végre felavattam az őzgerinc-formámat is, mert már hónapok óta szomorkodott a szekrény mélyén. A süti pikk-pakk elkészült szombat reggel, így a hosszú hétvégére tudtuk mivel várni a vendégeket. Azt meg csak remélhettük, hogy ezúttal azért minél kevesebben lesznek majd :)

Hozzávalók:
Tészta:
4 dkg  zabpehelyliszt
4 dkg étkezési keményítő
1/2 csomag sütőpor
1 ek kakaópor
6 dkg nádcukor
2 db tojás

Töltelék:
50 dkg túró
2 dl natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
1 citrom héja
1/2 citrom leve
5 ek gyümölcscukor
10 dkg kókuszreszelék
1/2 csomag zselatin fix por

Bevonathoz:
olvasztott étcsokoládé
kevés vaj

A tésztához a tojássárgáját elkevertem a cukorral, majd hozzáadagoltam a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan beleforgattam a tojások habját. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe egyengettem és kb negyed óra alatt készre sütöttem.
A tészta kétharmadával még meleg kibéleltem egy őzgerincformát.
A töltelékhez az áttört túrót alaposan kikevertem a többi hozzávalóval, a tejszín és a zselatin kivételével. Ezekből külön edényben vertem kemény habot, majd óvatosan beleforgattam a túrós masszába. Az egészet beletöltöttem az őzgerinc formába, és befedtem a maradék tésztával. Néhány órát pihentettem így a hűtőben, majd kiborítottam egy tálcára. A tészta könnyen kijött, és így is felvette az őzgerinc formáját, szóval a csokimázzal majdnem, hogy csak rontottam a külalakon, de azért viszonylag szépre sikerült. A csokiba olvasztottam egy kis vajat és bevontam a sütit.
Legközelebb lehet, hogy csak úgy rácsurgatom a csokit, hogy szép csíkos, vagy cikk-cakk mintában legyen a tésztán, de ne vonja be teljesen, bár kétségtelen, hogy az ízhatáson sokat dob ez is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutifalva.blog.hu/api/trackback/id/tr152411048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása