Régóta nem jöttem új recepttel, többek közt mert nem is nagyon sütöttem, ha pedig mégis, nem újdonságot. Egyrészt kevés rá a lehetőségem, időm, másrészt a kreativitásomat kicsit más irányba összpontosítottam :)
Ma azonban megszállt az alkotókedv és így most hozok Nektek egy új receptet :)
Almás krémes
Hozzávalók:
1,5 kg alma meghámozva, kimagozva, vékonyra szelve
3-4 ek kristálycukor fahéjjal keverve
Tésztához
8 tojás
18 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
8 ek víz
Krémhez
2 csomag vaníliás puding
15 dkg kristálycukor
1 ek liszt
8 dl tej
15 dkg vaj
A szeletelt almával kibéleljük a kivajazott tepsi alját, majd megszórjuk a fahéjas porcukorral.
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a piskótát, a felét ráöntjük az almára és elegengetjük. A maradékhoz keverünk egy evőkanál holland kakaóport, majd azt is a tepsibe öntjük. Elegyengetjük és 180 fokos sütőben kb 10 percet sütjük.
A pudingport, lisztet, cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel és sűrű pudingot főzünk belőle.
Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a vajat és befedjük vele a süteményt. A tetejét megszórjuk reszelt étcsokival.