HTML

Sütifalva

Imádok sütni, de még sok tanulnivalóm akad. Így aztán igyekszem mindenféle régi és új receptet kipróbálni és tökéletesíteni. Gyerekkoromban az alapokat és a sütés örömét Nagymamámtól sajátítottam el, ezért amellett, hogy egészséges reform receptekkel és újdonságokkal próbálkozom, sütök régi, hagyományos dolgokat is, itt-ott kicsit megvariálva.

Friss topikok

  • Holdtündér16: @Andrass9: nagyon szívesen :) (2014.06.15. 13:48) Meggyes krémes - Hófehérke kedvence
  • Holdtündér16: @retard: Zabpehelyliszttel én fele-fele arányban szoktam, szerintem az a tuti :) Egyébként nyugodt... (2013.02.08. 14:23) Csokis keksz

Linkblog

Almás-pudingos rácsos süti

2010.09.27. 07:06 Holdtündér16

Kislányom 7 hónapos múlt, és szeretném tudatosan az egészséges táplálkozásra nevelni és ez a folyamat tulajdonképpen már születése előtt elkezdődött, de legkésőbb a hozzátáplálás elkezdésekor, fél éves korában már kézzel is fogható. Hogy hogy jön ez egy sütis blogba? Hát úgy, hogy a Dédije küldött a kislányomnak egy nagy üveg almaszószt, hogy az milyen jó kis eledel lesz neki! Igen ám, de cukrozott, még ha csak enyhén is, így aztán hamar eldőlt, hogy ebből bizony süti lesz Anyának, Apának és Keresztapáéknak, akik kijelentették, hogy nekik jó, ha rám tör a sütögetési kedv, rajtuk bátran kísérletezgethetek. Hát ez kerekedett belőle.

Hozzávalók:
Tészta:
26 dkg finomliszt
10 dkg zabpehelyliszt
16 dkg vaj
1 cs. sütőpor
12 dkg gyümölcscukor
2 cs. vaníliás cukor
2 tojás

Töltelék:
750 g (1 üveg) almaszósz
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliás cukor
2,5 dl tej

4 ek nádcukor
1 ek fahéj

A tészta alapanyagait omlós tésztává gyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük egy fél órát. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a cukorral, majd az almaszósszal összekeverjük és összefőzzük.
A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott tepsit – én egy kb. 30x40 cm tepsit használtam, de szerintem kicsit kisebb még jobb. Ráöntjük a tölteléket majd meghintjük a fahéjas cukorral. Ezután a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére és mehet is a sütőbe! 175 C fokon kb. 25 perc alatt sül meg.

 

Szólj hozzá!

Címkék: almás

A bejegyzés trackback címe:

https://sutifalva.blog.hu/api/trackback/id/tr322325993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása