Kislányom 7 hónapos múlt, és szeretném tudatosan az egészséges táplálkozásra nevelni és ez a folyamat tulajdonképpen már születése előtt elkezdődött, de legkésőbb a hozzátáplálás elkezdésekor, fél éves korában már kézzel is fogható. Hogy hogy jön ez egy sütis blogba? Hát úgy, hogy a Dédije küldött a kislányomnak egy nagy üveg almaszószt, hogy az milyen jó kis eledel lesz neki! Igen ám, de cukrozott, még ha csak enyhén is, így aztán hamar eldőlt, hogy ebből bizony süti lesz Anyának, Apának és Keresztapáéknak, akik kijelentették, hogy nekik jó, ha rám tör a sütögetési kedv, rajtuk bátran kísérletezgethetek. Hát ez kerekedett belőle.
Hozzávalók:
Tészta:
26 dkg finomliszt
10 dkg zabpehelyliszt
16 dkg vaj
1 cs. sütőpor
12 dkg gyümölcscukor
2 cs. vaníliás cukor
2 tojás
Töltelék:
750 g (1 üveg) almaszósz
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliás cukor
2,5 dl tej
4 ek nádcukor
1 ek fahéj
A tészta alapanyagait omlós tésztává gyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük egy fél órát. Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a cukorral, majd az almaszósszal összekeverjük és összefőzzük.
A tészta kétharmadát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott tepsit – én egy kb. 30x40 cm tepsit használtam, de szerintem kicsit kisebb még jobb. Ráöntjük a tölteléket majd meghintjük a fahéjas cukorral. Ezután a maradék tésztából rácsot készítünk a tetejére és mehet is a sütőbe! 175 C fokon kb. 25 perc alatt sül meg.