HTML

Sütifalva

Imádok sütni, de még sok tanulnivalóm akad. Így aztán igyekszem mindenféle régi és új receptet kipróbálni és tökéletesíteni. Gyerekkoromban az alapokat és a sütés örömét Nagymamámtól sajátítottam el, ezért amellett, hogy egészséges reform receptekkel és újdonságokkal próbálkozom, sütök régi, hagyományos dolgokat is, itt-ott kicsit megvariálva.

Friss topikok

  • Holdtündér16: @Andrass9: nagyon szívesen :) (2014.06.15. 13:48) Meggyes krémes - Hófehérke kedvence
  • Holdtündér16: @retard: Zabpehelyliszttel én fele-fele arányban szoktam, szerintem az a tuti :) Egyébként nyugodt... (2013.02.08. 14:23) Csokis keksz

Linkblog

Almás-diós-mazsolás pite

2010.09.30. 06:57 Holdtündér16

Lassan itt az október, minden tele az őszi illatokkal, őszi gyümölcsökkel, almával, körtével. A férjem, aki egyébként állítólag nem szereti (szerette?) a süteményeket, néhány napja szóvá is tette, hogy milyen jó volt tavaly az az almás-diós süti, újra itt van a szezonja, süssük meg valamikor! Ezalatt persze azt érti, hogy süssem meg én :) Pont egy napra rá pedig valaki kérte tőlem ezt az - egyébként egy másik helyen tavaly, kissé hiányosan megjelent - receptet. Így aztán gyorsan elő is bányásztam az eredeti forrást meg a jegyzeteimet. Én idén ebben a formában fogom megsütni.

Hozzávalók:

Tészta:
15 dkg finomliszt
8 dkg zabpehelyliszt
1 tk sütőpor
15 dkg margarin
8 dkg méz
1 egész tojás
2 tojássárgája

Töltelék:
1 kg alma
3 ek citromlé
4 ek méz
ízlés szerint fahéj
1 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
5 dkg dió
5 dkg rumba áztatott mazsola

A tésztához összedolgozom a lisztet a margarinnal, majd hozzáadok minden egyebet és jól összegyúrom. Ha megvan, folpackba csomagolva fél órát pihentetem a hűtőben. Addig megmosom, megpucolom felaprítom az almát, egy lábosba teszem és meglocsolom a citromlével. A mézzel és a fahéjjal megpárolom. Amikor már puhul, hozzáadom a pudingport, majd a végén a rumba áztatott mazsolát és a diót.
A tésztát kétfelé szedem és kinyújtom - az egyik felével kibélelem a kerek piteformát. Erre jön a töltelék, majd befedem a tészta másik felével. A tetejét megböködöm és kb. 45 percig sütöm 150 fokon, légkeveréses sütőben. Alig várom, hogy újra megsüssem :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutifalva.blog.hu/api/trackback/id/tr322333812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása