HTML

Sütifalva

Imádok sütni, de még sok tanulnivalóm akad. Így aztán igyekszem mindenféle régi és új receptet kipróbálni és tökéletesíteni. Gyerekkoromban az alapokat és a sütés örömét Nagymamámtól sajátítottam el, ezért amellett, hogy egészséges reform receptekkel és újdonságokkal próbálkozom, sütök régi, hagyományos dolgokat is, itt-ott kicsit megvariálva.

Friss topikok

  • Holdtündér16: @Andrass9: nagyon szívesen :) (2014.06.15. 13:48) Meggyes krémes - Hófehérke kedvence
  • Holdtündér16: @retard: Zabpehelyliszttel én fele-fele arányban szoktam, szerintem az a tuti :) Egyébként nyugodt... (2013.02.08. 14:23) Csokis keksz

Linkblog

Vajas keksz aszalt sárgabarackkal

2010.10.27. 19:18 Holdtündér16

Szombaton nekiláttam és mindent kirámoltam a kamrában, amolyan őszi nagytakarítás címén. Nem tudom, más hogy van vele, de én akárhogy próbálok rendet tartani, azért minden nagytakarításkor rábukkanok valami elfeledett (jobb esetben még nem romlott) élelmiszerre. Mondjuk azt megállapítottam, hogy leveskockát az életben nem veszek többet, mert most három dobozzal szórtam ki, mindegyikből 1-1 kocka hiányzott. Nem használok ilyet, mert nem élek már egy jó ideje ízfokozókkal és társaikkal. Nem mondom, hogy soha nem eszem ilyen készételt, de otthon elkerülöm. Na de ennyit a főzésről. Ami meg a sütést illeti, találtam egy megbontott csomag aszalt sárgabarackot, teljesen jó állapotban, de mivel pont a napokban vásároltam féláron több zacskóval, úgy gondoltam, legalább ezzel a fél csomaggal kezdek valamit. Persze, elkopott volna reggeli müzlibe is, de most inkább kávé mellé kis kedvesség lett belőle.

Hozzávalók:

18 dkg zabpehelyliszt
12 dkg felkockázott vaj
6 dkg nádcukor
10 szem aszalt sárgabarack

A lisztből, vajból és cukorból tésztát gyúrtam. A sárgabarackot apró kis kockákra vágtam és a végén ezt is belegyúrtam a tésztába. Egy kb. 4-5 cm átmérőjű hengert formáltam belőle, kb. egy órára betettem a fagyasztóba, majd utána felszeleteltem és a tepsiben elegyengettem. 180 C fokon, légkeveréses programon 10-12 perc alatt meg is sült. Először nagyon puha, óvatosan szedjük ki, de mire kihűl, megszilárdul.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sutifalva.blog.hu/api/trackback/id/tr642403555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása